MUDr. Hana Šmákalová oceněna čestnou medailí ČLK

Dne 14. 3. 2023 na okresním shromáždění ČLK Svitavy byla oficiálně MUDr. Haně Šmákalové udělena Čestná medaile ČLK za celoživotní přínos v medicíně. O týden později jí byla osobně předána předsedou OS ČLK Svitavy MUDr. Pavlem Kolečkářem.

MUDr. Hana Šmákalová se narodila v Bělči nad Orlicí nedaleko Třebechovic. Po absolvování pražské lékařské fakulty nastoupila do nemocnice v Litomyšli nejprve na interní a záhy na chirurgické oddělení. V ambulanci, operativě, na lůžkovém oddělení a poradnách mammární, cévní a gastroenterologické, nějakou dobu i jako zástupce primáře působí již 50 let! Přes svou vysokou erudici je velmi skromná, o své pacienty se stará obětavě a pro mladší kolegy je trpělivým učitelem a rádcem. Z těchto důvodů je nepochybně tím správným laureátem.

Paní doktorka na dotaz, co jí vedlo se tak cele profesně obětovat pomoci ostatním odpovídá s úsměvem se svýma pomněnkovýma očima: "Bavilo mě to."

Moc jí děkujeme za její obětavý a odborný i lidský přístup a přejeme hodně zdraví a radosti v dalším životě. Pozdravy od všech v regionu předal MUDr. Pavel Kolečkář.

Jdi zpět